Woongemeenschap voor jong volwassenen                 met autisme en verstandelijke beperking

Brabants Dagblad 20-12-2017

HILVARENBEEK - In het pand aan het Groot Loo in Hilvarenbeek waar voorheen kinderopvang Mikz was gevestigd, komt een kleinschalige woongroep voor negen jongeren met autisme en een verstandelijke beperking. Het project is een initiatief van een groep ouders die nauw samenwerkt met woonstichting Leystromen en zorginstantie Woondroom. (Bron: Brabants Dagblad 20-12-2017)

Het al jaren leegstaande gebouw is nu nog eigendom van kinderopvang Mikz, maar met Leystromen is een intentie-overeenkomst gesloten over de aankoop van het pand.  Een woordvoerster van Leystromen laat weten dat de woonstichting begin 2018 over wil gaan tot de aankoop. Daarna wordt het pand eerst van binnen verbouwd.

De ouders die het initiatief hebben genomen voor de woongroep hebben zich verenigd in de stichting Groot Loo Beschermd Wonen. Zij zullen het gebouw gaan huren van Leystromen. De 24-uurs zorg voor de autistische jong-volwassenen, op antroposofische grondslag, wordt ingekocht bij Woondroom. Die organisatie is op meer locaties betrokken bij kleinschalige ouderinitiatieven voor bewoners met een levenslange zorgbehoefte.

.